Rozumiem i zgadzam się z polityką prywatności dotyczącą tej strony and
Łatwe w przygotowaniu i smaczne meksykańskie danie z przyprawą Kamis do potraw kuchni meksykańskiej.
2 łyżki oleju
1 cebula pokrojona w plasterki
4 piersi kurczaka pokrojone w kostkę
1 czerwona papryka pokrojona w paski
1 żółta papryka pokrojona w paski
1½ łyżki Przyprawa kuchni meksykańskiej
8 placków tortilla
100 g startego sera żółtego
Podgrzej na patelni olej, dodaj cebulę i smaż przez minutę.
Dodaj kurczaka, paprykę. Wymieszaj i smaż przez 6-8 minut.
Całość posyp przyprawą Kamis do potraw kuchni meksykańskiej i smaż przez 30 sekund.
Tak przygotowany farsz, ułóż na ciepłych plackach tortilla, polej jogurtem, posyp tartym serem i zawiń. Od razu podawaj.