Drożdżowa gwiazda makowa

2H 30M
Czas przygotowania
30M
Czas gotowania
19
Składniki

Składniki 8 Porcje

  • Ciasto
  • 500 g mąki pszennej typ 500
  • 80 g cukru
  • 1/3 łyżeczki soli
  • 8 g drożdży KAMIS
  • 250 ml mleka 3.2%
  • 3 jaja
  • 100 g roztopionego masła
  • Nadzienie
  • 300 ml mleka 3.2%
  • 300 g mielonego maku
  • 25 g masła
  • 45 g skórki z pomarańczy
  • 45 g rodzynek
  • 45 g orzechów włoskich posiekanych
  • 100 g miodu
  • 15 ml Aromat Migdałowy
  • 1 opakowanie Cukier Wanilinowy
  • Lukier
  • 20 ml wody
  • 100 g cukru pudru
  • 5 ml Aromat Migdałowy

INFORMACJE ŻYWIENIOWE

(Na porcję)

Informacje o wartościach odżywczych wkrótce

Value cannot be null. Parameter name: input