Owoce do podania (np. maliny, borówki, czerwone porzeczka, truskawki)
Instrukcje
1Białka ubij na bardzo sztywną pianę, w trakcie ubijania dodawaj partiami cukier, pod koniec ubijania dodaj skrobię kukurydzianą i ocet winny.
2Blachę do pieczenia wyłóż papierem do pieczenia.
3Ubitą pianę umieść w rękawie, następnie szprycuj okrągłe bezy o średnicy 8 cm i wysokości 5 cm.
4W każdej bezie przy pomocy łyżki zrób na srodku głęboki dołek.
5Bezy piecz w piekarniku przez 120 min. w temperaturze 100℃
6Śmietanke ubij z cukrem, pod koniec ubijania dodaj mascarpone i ekstrakt kawowy, dokładnie wymieszaj.
7Wystudzone bezy napełniaj przy pomocy rękawa nadzieniem kawowym, przed podaniem udekoruj ulubionymi owocami.
8Sprzęt do przygotowania: 2 miski, mikser, trzepaczka, papier do pieczenia, blacha do pieczenia, piekarnik, rękaw do szprycowania, końcówka do szprycowania z ząbkami o średnicy ok 1-1,5 cm, waga kuchenna, miarka do płynów.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.