Zrób słodko-ostry, inspirowany kuchnią hawajską i idealny na imprezy deser ze smoczym owocem. Słodycz pitai, truskawek i bitej śmietany łączy się tutaj z ostrym, pieprzowym sosem na bazie syropu ryżowego i octu balsamicznego. Całość ułożona jest na skarmelizowanych, chrupiąc...
Czytaj więcej
Czytaj mniej
30MIN
Czas przygotowania
30MIN
Czas gotowania
11
LICZBA SKŁADNIKÓW
Liczba porcji: 6
Składniki
- Syrop pieprzowy
- 150 ml syropu z ryżu brązowego
- 75 ml octu balsamicznego
- 1 łyżka Pieprz czarny mielony w słoiczku
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 125 ml gęstej śmietany
- 2 1/2 łyżeczki Pieprz czarny mielony w torebce
- 75 g cukru pudru
- 225 g truskawek, pokrojonych w kostkę
- 9 arkuszy ciasta do sajgonek
- 50 g stopionego masła
- 225 g smoczego owocu, obranego i pokrojonego w kostkę
Kluczowe produkty
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)Informacje o wartościach odżywczych wkrótce