Przepis na ciasto Sable

Nasze ciasto sablé inspirowane jest słynnymi kruchymi francuskimi ciasteczkami o tej samej nazwie. Przekładamy je karmelizowaną gruszką, sosem zabajone i pysznym sosem z jeżyn. Ważną rolę w naszej recepturze odgrywa białe i czerwone wino, które nadaje deserowi wyrafinowany s... Nasze ciasto sablé inspirowane jest słynnymi kruchymi francuskimi ciasteczkami o tej samej nazwie. Przekładamy je karmelizowaną gruszką, sosem zabajone i pysznym sosem z jeżyn. Ważną rolę w naszej recepturze odgrywa białe i czerwone wino, które nadaje deserowi wyrafinowany smak. Wypróbuj nasz przepis na ciasto sablé i stwórz w swojej kuchni wykwintny deser. Czytaj więcej Czytaj mniej
15
LICZBA SKŁADNIKÓW

Składniki

  • 200 g masła w temperaturze pokojowej
  • 100 g drobnego cukru
  • połowa żółtka
  • 250 g przesianej mąki
  • Gruszka:
  • 3 średniej wielkości gruszki
  • 200 g cukru
  • 200 ml białego wina
  • 1 Wanilia laska
  • Sos zabajone:
  • 2 żółtka
  • 100 g cukru
  • 100 ml białego wina
  • Sos z jeżyn:
  • 200 ml wina czerwonego (porto)
  • 100 g cukru
  • 200 g jeżyn
  • 20 g zimnego masła

INFORMACJE ŻYWIENIOWE

(Na porcję)

Informacje o wartościach odżywczych wkrótce

Powiązane przepisy