Arbuzowa granita z winem rosé i chilli

15MIN
Czas przygotowania
188
Kalorie
10
LICZBA SKŁADNIKÓW

Liczba porcji: 4

Składniki

  • Sos chamoy:
  • 1 szklanka dżemu morelowego
  • 1/4 szklanki świeżo wyciśniętego soku z limonki
  • 2 łyżeczki Papryka słodka w torebce
  • 1 łyżeczka Chili kruszone w słoiczku
  • Arbuzowa granita:
  • 4 szklanka pokrojonego w kostkę arbuza, bez pestek
  • 2 szklanka wytrawnego wina rosé
  • 1/2 szklanka sosu Chamoy
  • 1/4 szklanka świeżo wyciśniętego soku z limonki
  • 1/2 łyżeczki Chili w torebce
  • 1/2 łyżeczki soli

INFORMACJE ŻYWIENIOWE

(Na porcję)

Powiązane przepisy