Aby przygotować ser Paneer, zmieszaj dokładnie w małej misce jogurt z sokiem z cytryny, przyprawą garam masala, solą, czosnkiem i imbirem. Włóż ser Paneer do dużej zamykanej plastikowej torebki. Dodaj marynatę; obróć, aby pokryć dokładnie cały ser. Włóż na godzinę do lodówki.
W międzyczasie przygotuj chutney z mango i pomidorem. Upraż ziarna kminu na dużej patelni na średnim ogniu przez około 3 minuty lub do momentu aż zaczną pachnieć, w międzyczasie często mieszając. Dodaj pomidory, mango, cebulę, kolendrę, syrop z agawy, cynamon i sól. Gotuj mieszając przez 10 minut lub aż pomidory zmiękną i sos lekko się zagęści.
Aby przygotować sos winegret z curry, wymieszaj dokładnie wszystkie składniki w małej misce za pomocą metalowej ubijaczki.
Wyjmij ser paneer z marynaty. Usuń pozostałości marynaty. Spryskaj grill sprayem do gotowania zapobiegającym przywieraniu. Grilluj ser na średnim ogniu przez 4 do 6 minut lub aż lekko się zezłoci, często obracając. Pokrój w plasterki o grubości ok. 0,5 cm. Podawaj plastry sera na talerzach, przełożone chutney z mango i pomidorów. Skrop delikatnie winegretem z curry. Podawaj z pozostałym sosem winegret z curry.