Cielęcinę kroimy na równe plastry, rozbijamy młotkiem i marynujemy w przyprawach i oliwie z oliwek, odkładamy na 10 min.
Grzyby, cebulę i czosnek kroimy w kostkę i smażymy na gorącej patelni doprawiając sól, pieprz i tymianek – odstawiamy do miski do wystygnięcia.
Ser czedar trzemy na tarce na grubym oczku – mieszamy z ostudzonymi grzybami i dodajemy natkę pietruszki (posiekaną), na plastrach cielęciny układamy farsz grzybowy i zawijamy w roladki – układamy na blaszce wysmarowanej masłem.
Przygotowujemy sos beszamelowy rozpuszczając masło, dodając mąkę i zalewając mlekiem – energicznie mieszając - doprawiamy do smaku ziołami i przyprawami.
Roladki na blaszce zalewamy sosem beszamelowo - ziołowym i wkładamy do pieca na ok. 50 min w temp. 180˚ C.