Szukasz grillowych inspiracji?
Zapisz się na nasz newsletter a prześlemy Ci ciekawe przepisy!
Szukasz grillowych inspiracji?
Zapisz się na nasz newsletter a prześlemy Ci ciekawe przepisy!
Możesz w każdej chwili się wypisać.
Przepis zaprezentowany w programie Dzień Dobry Wakacje.
W misce rozpuścić drożdże i cukier w mleku.
Dodać mąkę i sól, wyrobić na gładka masę (jeśli ciasto będzie się kleić do rąk podsypać mąką). Odstawić na 10 minut do wyrośnięcia.
W tym czasie laskę wanilii przeciąć wzdłuż i końcem noża wyskrobać nasiona i wymieszać z ricottą i cukrem pudrem. Usunąć pestki z czereśni. Czekoladę posiekać na kawałki.
Z podrośniętego ciasta natłuszczonymi rękami uformować 4 okrągłe placki. Opiec je na średnio-rozgrzanym grillu po około 2 minuty z każdej strony.
Na podpieczone ciasto ułożyć ser, na wierzchu owoce i czekoladę. Całość posypać płatkami migdałów. Jeśli mamy zamykanego grilla to zamykamy. Jeśli nie to przykrywamy kilkukrotnie złożoną folią aluminiową i pieczemy kolejne 3-4 minuty.
Szukasz grillowych inspiracji?
Zapisz się na nasz newsletter a prześlemy Ci ciekawe przepisy!
Szukasz grillowych inspiracji?
Zapisz się na nasz newsletter a prześlemy Ci ciekawe przepisy!
Możesz w każdej chwili się wypisać.