Aby przygotować syrop, umieść syrop ryżowy, ocet balsamiczny i jedną łyżkę pieprzu w małym rondelku i mieszając od czasu do czasu, doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj przez 15 minut przed dodaniem soku z cytryny. Zdejmij z ognia i odstaw na 1 godzinę. Przez sito o drobnych oczkach przelej syrop do małego naczynia. Przykryj i odstaw do lodówki aż do momentu podania.
W tym czasie w średniej wielkości naczyniu ubij dobrze śmietanę z 2 łyżkami cukru i ½ łyżeczki pieprzu. Przykryj i odstaw do lodówki aż do momentu podania.
Do truskawek dodaj 3 łyżki cukru. Pozostaw je w temperaturze pokojowej przez 10-15 minut lub aż cukier się rozpuści i odstaw na bok.
Rozgrzej piekarnik do 180° C. Ułóż po 3 arkusze ciasta jeden na drugim. Następnie przekrój je na pół, aby otrzymać dwa prostokąty, przekrój każdy prostokąt na pół po przekątnej, aby otrzymać 4 trójkąty. Zrób to samo z resztą ciasta, aby w sumie otrzymać 12 trójkątów. Wymieszaj pozostały cukier i pozostałe 2 łyżeczki pieprzu w małej misce. Każdy trójkąt posmaruj z dwóch stron roztopionym masłem, posyp pieprzem i solą. Umieść trójkąty na blasze do pieczenia i piecz przez 8-9 minut, aż nabiorą złotego koloru, a sól i pieprz się skarmelizują. Pozostaw na kratce do wystygnięcia.
Na środku każdego upieczonego trójkąta umieść 1 łyżkę ubitej śmietany z pieprzem. Na wierzchu połóż truskawki, smoczy owoc i skrop syropem pieprzowym.