00 0
image
Oceń

Grzaniec na bazie czerwonego wina

To co rozgrzewa w tym przepisie, to nie tylko wino, ale aromatyczne przyprawy. Kochającym korzenne, intensywne smaki proponujemy dodać do grzanego wina szczyptę świeżo rozdrobnionego ziela angielskiego i gałkę muszkatołową. Podobnie - lekko ostry imbir. Jego dodatek doskonale współgra ze słodyczą grzańca.

Składniki
Porcja dla: 6
Sposób przygotowania
10 min Czas przygotowania 20 min Czas gotowania
10 min Czas przygotowania
20 min Czas gotowania
  • Rodzynki i śliwki sparz wrzątkiem.

  • Wino i sok pomarańczowy wlej do garnka. Dodaj plastry pomarańczy i cytryny, suszone owoce i przyprawy.

  • Podgrzewaj na małym ogniu około 20 minut (wino nie może się zagotować).

Porady Gotowanie

Wino możesz dosłodzić cukrem, miodem albo sokiem malinowym.

Oceny i komentarze: 0