Przesiej mąkę do sporej miski. Na środku stożka zrób dołek, wsyp pokruszone drożdże, zasyp połową cukru, polej 125 ml ciepłego mleka i dokładnie wymieszaj, tak by uzyskać konsystencję gęstej śmietany.
Odstaw mieszankę na ok. 20 -25 minut aż ciasto urośnie.
Dodaj pozostałe składniki i wyrób gładkie ciasto.
Odstaw miskę w ciepłe miejsce pod przykryciem do wyrośnięcia na około 2 godziny.
Rozwałkuj ciasto na oprószonej mąką stolnicy, a następnie uformuj kulki o wadze 50 g.
Przygotuj tortownicę (średnica 26 cm): wyłóż ją papierem do pieczenia i posmaruj boki tłuszczem.
Ułóż kulki ciasta blisko siebie, tak by się stykały, przykryj ściereczką i ponownie odstaw na bok do ponownego wyrośnięcia. Gdy kulki podwoją swój rozmiar, posmaruj je rozpuszczonym masłem i wstaw do piekarnika nagrzanego do 190 stopni.
Piecz buchty przez 25-30 minut (ostatnie 8 minut przykryj folią aluminiową, żeby bułki nie przypiekły się z wierzchu).
Wystudź bułeczki i posyp je cukrem pudrem.