Fasola i groch często pojawiają się w daniach tradycyjnej polskiej kuchni. Przyrządza się z nich zupy, potrawy jednogarnkowe, drugie dania, przystawki. Rośliny strączkowe są cennym źródłem...
Fasola i groch często pojawiają się w daniach tradycyjnej polskiej kuchni. Przyrządza się z nich zupy, potrawy jednogarnkowe, drugie dania, przystawki. Rośliny strączkowe są cennym źródłem wartościowego białka, błonnika i żelaza. Ponadto są sycące, a odpowiednio przyprawione są również bazą niezwykle smacznych i atrakcyjnych potraw.
Odpowiedni dobór ziół, przypraw korzennych i suszonych warzyw w Przyprawie do Dań z Fasoli, ułatwia trawienie nieco ciężkostrawnych potraw z fasoli i grochu oraz nadaje im nowy, ciekawy smak i aromat. Mieszanka może być stosowana do wszelkich dań z roślin strączkowych. Należy ją dodawać pod koniec przyrządzania potrawy.
Więcej
Mniej