1Cebulę i czosnek pokroić w drobną kostkę, wrzucić do wysokiego garnka i podsmażyć na łyżce masła, uważając żeby się nie przypaliły.
2Dolać bulion i gotować kilka minut, następnie dodać taką samą ilość mleka i gotować przez ok. 5 minut. W zależności od używanych serów można pominąć dodanie soli. Wywar doprawić do smaku pieprzem, curry i majerankiem.
3Sery zetrzeć i dodać do zupy, gotować na małym ogniu i mieszać trzepaczką aż do uzyskania gładkiej konsystencji i rozpuszczenia się całości.
4Zupę serową można również zblendować żeby uzyskać jeszcze gładszą strukturę. Przed podaniem doprawić do smaku.
5Podawać z grzankami, posypaną startym serem
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.