100
g
tajskiego makaronu ryżowego gotowanego zgodnie z instrukcjami na opakowaniu
1
limonka
2
łyżki
kremu kokosowego
2
łyżki
wody
1
łyżeczka
miodu
Instrukcje
1Mocno rozgrzej patelnię. Polędwicę posmaruj odrobiną oleju i smaż przez 3-4 minuty z każdej strony (stopień wysmażenia wg własnych upodobań) 30 sekund przed końcem smażenia posyp każdą stronę około 1 łyżką przyprawy Sriracha Street Food. Zdejmij polędwicę z patelni i odstaw na 4-5 minut.
2W międzyczasie podgrzej olej w woku lub patelni. Smaż cukinię, marchewkę, paprykę i dymkę przez 3-4 minuty, następnie dodaj makaron, wymieszaj i podgrzej.
3Połącz sok z połowy limonki z kremem kokosowym , wodą, miodem i 2 łyżeczkami przyprawy Sriracha Street Food i dodaj na patelnię, podgrzewaj przez kolejne 1-2 minuty.
4Wołowinę pokrój w plastry i ułóż na makaronie. Udekoruj kawałkiem limonki i dopraw do smaku dodatkiem Sriracha Street Food.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.