1Schab umyć i pokroić w kostkę o boku 2 cm, przełożyć do miseczki.
2Z białka , wódki i sosu sojowego przygotować marynatę, zalać pokrojone mięso i marynować przez 30 minut.
3Paprykę umyć, wyjąć gniazda nasienne.Pokroić na kawałki w kształcie rombu o boku 2 cm. Cebulkę obrać i pokroić podobnie jak paprykę. Czosnek obrać i drobno posiekać.
4Na patelni rozgrzać olej i smażyć mięso na jasnobrązowy kolor. Wyjąć z patelni i osączyć z tłuszczu.
5Na gorącym oleju podsmażyć imbir i czosnek.
6Dodać cebulki i paprykę. Smażyć jeszcze przez 1 minutę, ciągle mieszając.
7Wlać sok pomarańczowy wymieszany z mąką, dodać ocet, cukier i koncentrat pomidorowy.
8Gotować stale mieszając, aż sos zgęstnieje. Włożyć mięso i jeszcze chwilę dusić. Przełożyć na półmisek. Podawać.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.