1Będziesz potrzebował wysokie wąskie naczynie i blender z końcówką rozdrabniającą.
Zaczynamy od marynaty do mięsa. Mieszamy oliwę z przyprawami musztardą i miodem. Mięso w marynacie odstawiamy do lodówki.
2Na Patelnie wrzucamy masło i obsmażamy polędwicę z każdej strony. Gdy uzyska ładny brązowy kolor przekładamy do brytfanki i pieczemy w piekarniku przez 10-13 minut, długość pieczenia zależy od tego jaki stopień wypieczenia preferujemy.
3Po wyjęciu z pieca przed pokrojeniem dajemy mięsu odpocząć kilka minut.
4Sos:
Posiekaną cebule podsmażamy na maśle dodajemy musztardę, bulion, posiekane oliwki a na końcu śmietanę i pieprz mieszamy i podgrzewamy i sos jest gotowy.
5Do wysokiego naczynia dokładnie dopasowanego do końcówki blendera wkładamy wszystkie składnik zaczynając od jajek.
6Wkładamy blender do samego dna i uruchamiamy po chwili powoli go unosząc. Miksujemy tak powoli opuszczając i podnosząc blender przez ok. minutę. I majonez gotowy! Jeśli chcemy aby był gęstszy musimy dodać więcej oleju. Taki domowy majonez możemy doprawiać na przeróżne sposoby, chrzanem, papryczką chilli czarnuszką.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.