1Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, schłodzić i pokroić w plasterki.
2Bakłażana pokroić w plasterki, namoczyć w wodzie z solą, osuszyć, a następnie grillować z każdej strony doprawiając pieprzem i oliwą z oliwek.
3Pomidory pokroić w plastry i oprószyć ziołami, a ser halumi zetrzeć na cienkie płatki.
4Blaszkę do pieczenia wysmarować masłem.
5Ułożyć warstwy warzyw zaczynając od bakłażana, następnie ziemniaki, łosoś i pomidory.
6Każdą warstwę posypać serem.
7Podać z chatneyem z pomidorów (sparzone pomidory - bez komór nasiennych lekko karmelizujemy z octem winnym, anyżem, kolendrą i gorczycą w ziarnach i po ostygnięciu dodajemy posiekane listki bazylii.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.