1Grzyby namocz, następnie ugotuj. Kapustę ugotuj w niewielkiej ilości wody z dodatkiem wywaru z grzybów. Odsączoną kapustę drobno posiekaj, dodaj pokrojoną w kostkę, podsmażoną na złoty kolor cebulę. Dodaj posiekane grzyby, dopraw solą i pieprzem, wymieszaj.
2Z mąki, gorącej wody i roztopionego masła przygotuj ciasto, po wyrobieniu odstaw je na 20 min. Ciasto rozwałkuj na cienkie placki, wycinaj krążki o średnicy 7-8 cm. Na każdym ułóż farsz, sklej.
3Pierogi gotuj w osolonej wodzie.
4Przed podaniem okrasz pierogi podsmażoną na oleju cebulką.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.