1Opłucz cieciorkę z zalewy i przemyj ją dokładnie wodą. Obierz warzywa: marchewki, pietruszkę, seler i zetrzyj je na tarce na grubych oczkach. Oczyść pora i posiekaj jego białą część na drobne paski. Obierz czosnek i przeciśnij ząbki przez praskę.
2Rozpuść margarynę na rozgrzanej patelni i dodaj por oraz czosnek. Duś je prze ok 5 minut. Dodaj pozostałe starte warzywa i podlej je wodą (6-8 łyżek wody), by nie przywary do patelni. Dopraw warzywa przyprawami: majerankiem, oregano, gałką muszkatołową, tymiankiem oraz papryką i duś przez 10-15 minut.
3Ugotowane warzywa połącz z cieciorką, oliwą i białkami. Dopraw do smaku solą i pieprzem i zmiksuj na jednolitą masę.
4Przełóż masę do foremki wyścielonej papierem do pieczenia i wyrównaj. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 170°C i piecz pasztet przez 45-50 minut.
5Wyciągnij pasztet z piekarnika, ostudź i odstaw na noc do lodówki.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.