1Nieobrane bakłażany przekroić wzdłuż, ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej masłem i opiekać około 8 minut w gorącym piekarniku.
2Następnie pozostawić do wystygnięcia.
3Ostrożnie wydrążyć miąższ i drobno pokroić.
4Wymieszać z posiekaną cebulą, pietruszką i bazylią a następnie podsmażyć na oliwie.
5Otrzymany farsz wymieszać z mięsem mielonym na patelni.
6Wszystko razem mocno podsmażyć, ostudzić, wymieszać z ryżem, jajkami i startym serem.
7Doprawić do smaku solą, pieprzem i niewielką ilością sosu pomidorowego.
8Połówki bakłażanów napełnić farszem, ułożyć w natłuszczonej formie, obłożyć kawałeczkami masła i podlać resztą sosu pomidorowego.
9Wstawić na 15-20 minut do gorącego piekarnika.
10Podawać z pieczywem.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.