1Umytą i osuszoną cukinię (wydrążoną z pestek) ścieramy na tarce na grubych oczkach. Wykładamy ją na sitko, solimy i odstawiamy na ok. 25-30 minut.
2W tym czasie kroimy cebulę i paprykę w kostkę, a marchewkę ścieramy na grubych oczkach. Następnie, na rozgrzanym oleju, smażymy cebulę, gdy zacznie się szklić, dodajemy marchewkę, a na koniec pokrojoną paprykę. Zdejmujemy całość z ognia i dodajemy obie papryki w proszku – słodką i ostrą (dokładnie mieszamy, papryka nie nabierze wtedy gorzkiego smaku). Z powrotem wkładamy warzywa na ogień.
3Odciśniętą z nadmiaru soku cukinię dodajemy do warzyw i zalewamy całość szklanką wody, dodajemy koncentrat pomidorowy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Całość dusimy pod przykryciem aż do miękkości warzyw.
4W tym czasie, na drugiej patelni rozgrzewamy łyżeczkę oleju , kroimy kiełbasę w kostkę i podsmażamy.
5Przesmażoną kiełbasę dodajemy do duszących się warzyw i doprowadzamy do wrzenia aż całość nieco odparuje. W razie czego doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
6Podajemy np. ze świeżym pieczywem lub ziemniakami.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.