1Seler obierz ze skórki i pokrój go na kawałki o grubości 1 cm. Przełóż warzywo do garnka, zalej wodą i gotuj do miękkości.
2Obierz marchew i pietruszkę, i zatrzyj na tarce o grubych oczkach.
3Cebulę pokrój na kosteczkę, a następnie zeszklij ją na patelni razem z zielem angielskim.
4Zmniejsz ogień i dodaj na patelnię z cebulą, starte warzywa i pozostałe składniki. Duś farsz przez ok. 20 minut, aż wszystko będzie miękkie. Dopraw solą i pieprzem.
5Ugotowany seler wyjmij z garnka i dopraw z każdej strony mieszanką przypraw (sól, pieprz i majeranek).
6Arkusze nori potnij, by łatwo było owinąć nimi selera. Pocięte kawałki namocz w wodzie i owiń nimi seler.
7Przełóż selera do naczynia żaroodpornego, a następnie przykryj go warzywnym farszem.
8Piecz wegańską rybę po grecku w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 15 minut.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.