1Wszystkie składniki sosu, poza oliwą i octem, utrzeć na gładką masę.
2Następnie dodawać po kilka kropli, intensywnie mieszając, oliwę i ocet.
3Po dodaniu w ten sposób połowy oliwy, resztę można wlać cienkim, jednostajnym strumieniem.
4Doprawić do smaku solą i odstawić.
5Ryby dobrze wypłukać, wnętrze posypać solą cebulową, skropić sokiem z cytryny i włożyć do środka liść laurowy.
6Skórę posmarować oliwą.
7Ryby kolejno umieszczać w uchwycie do grillowania ryb i piec na ruszcie po ok. 5 min. z każdej strony (można również ułożyć w wysmarowanej oliwą brytfance i upiec w piekarniku).
8Podawać z sosem, gotowanymi lub pieczonymi ziemniakami i dowolną sałatką z surowych warzyw.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.