1Umieść w rondelku ryż, jęczmień, żurawinę, wodę, sok z granatu i zagotuj. Zmniejsz ogień, przykryj i duś przez 1½ - 1¾ godziny, mieszając od czasu do czasu do uzyskania kremowej konsystencji.
2Wymieszaj wszystkie przyprawy w małej miseczce. Podziel mieszankę przypraw na pół i odstaw.
3Rozpuść połowę masła na małej patelni na średnim ogniu. Dodaj migdały, pestki dyni, wiórki kokosowe, połowę mieszanki przypraw, gotuj i mieszaj przez 3-5 minut aż staną się pachnące i złociste, (zajmie to około 3-5 minut), następnie odstaw na bok.
4Wymieszaj pozostałą mieszankę przypraw z masłem i ugotowanym ryżowym congee.
5Podawaj w miseczkach. Na wierzchu umieść mieszankę kokosową, mango i jogurt. Dodaj odrobinę melasy z granatów.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.