Hash z jagnięciny z cieciorką i sosem Skhug (serwowany na śniadanie)

30MIN
Czas przygotowania
20MIN
Czas gotowania
17
LICZBA SKŁADNIKÓW

Liczba porcji: 4

Składniki

  • 125 g sera ricotta
  • 4 łyżki sosu Skhug
  • 2 łyżeczki Kolendra w torebce
  • 1 łyżeczka Kminek mielony w torebce
  • 1/2 łyżeczki rozgniecionych nasion Kminek cały
  • 1/2 łyżeczki grubo zmielonego Pieprz czarny ziarnisty w torebce
  • 1/2 łyżeczki nasion kopru, utartych w moździerzu
  • 150 g obranej i pokrojonej dyni piżmowej
  • 225 g mielonej jagnięciny lub wołowiny
  • 1 bakłażan, pokrojony w kostkę
  • 1 czerwona cebula, pokrojona w kostkę
  • 400 g ciecierzycy z puszki, osuszonej i opłukanej
  • 1 łyżeczka Czosnek granulowany w torebce
  • 400 g krojonych pomidorów z puszki
  • 50 g liści świeżego szpinaku (baby spinach)
  • 1 cytryna, wyciśnięta
  • 1/4 ogórka, pokrojonego w kostkę

INFORMACJE ŻYWIENIOWE

(Na porcję)

Informacje o wartościach odżywczych wkrótce