1Rozgrzej małą patelnię, trzymając ją na średnim ogniu przez 1 minutę. Dodaj olej, sezam i sól morską na patelnię i mieszaj je, aż wszystkie przyprawy połączą się z olejem.
2Cały czas mieszając, podsmażaj składniki do momentu, gdy podprażysz ziarna sezamu i poczujesz ich aromatyczny zapach – czyli przez ok. 3-4 minuty. Zdejmij patelnię z ognia. Dodaj czarny pieprz i czosnek; mieszaj przez ok. 10 sekund. Następnie natychmiast przenieś mieszankę z patelni do przygotowanego wcześniej naczynia. Poczekaj aż mieszanka całkowicie wystygnie. Możesz ją potem przechowywać w hermetycznie zamkniętym pudełku w chłodnym i suchym miejscu przez nawet 2 tygodnie.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.