1Ugotuj ryż zgodnie z instrukcją na opakowaniu, a następnie odstaw.
2Rozgrzej 1 łyżkę oleju sezamowego na dużej patelni na średnim ogniu. Dodaj kapustę i cebulę, gotuj 5 minut, mieszając. Dodaj czosnek, imbir, przecier pomidorowy i chili, gotuj przez kolejne 2 minuty. Dodaj bulion, sos rybny i 1 łyżkę sosu Sambal, a następnie doprowadź do wrzenia. Duś przez 5 minut, mieszając od czasu do czasu. Dodaj rzodkiewkę i gotuj przez 8 minut, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa zmiękną, następnie zdejmij z ognia.
3Rozgrzej olej (ok. 1,5 cm) na dużej patelni na średnim ogniu. Smaż ugotowany ryż partiami, aż stanie się złoty i chrupiący, około 2 minut na jedną partię, obróć raz. Łyżką cedzakową wyjmij ryż na ręcznik papierowy do odsączenia z nadmiaru tłuszczu. W razie potrzeby posyp ryż solą morską do smaku.
4Rozgrzej pozostałą ilość (1 łyżkę) oleju sezamowego na dużej nieprzywierającej patelni na średnim ogniu. Wbij jajka na patelnię i smaż przez 5-6 minut, aż zetną się białka, a żółtka pozostaną nadal płynne. Jeśli białka całkowicie się nie ścięły, przykryj patelnię i smaż jeszcze 1-2 minut.
5Rozlej zupę do 6 miseczek. Na wierzchu umieść smażony ryż i sadzone jajko. Podawaj z sosem Sambal.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.