1Namaczamy grzyby. Odcedzoną kapustę zalewamy wrzątkiem, dodajemy przyprawy i gotujemy z przetarta marchwią, pokrojonymi śliwkami i wcześniej namoczonymi grzybami.
W osobnym garnku podsmażamy pokrojone mięso z dodatkiem naszych przypraw, podlewamy wodą i dusimy.
2Gdy mięso zmięknie dodajemy je do kapusty.
Następnie lekko podsmażamy boczek oraz cienko pokrojoną kiełbaskę i dodajemy do bigosu, wlewamy wino. Całość mieszamy i gotujemy około godziny.
3Wino oprócz dodania potrawie aromatu, uczyni ją lżej strawną.
Bigos im dłużej jest gotowany tym jest smaczniejszy. Po ugotowaniu można go również zamrozić.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.