1Filety z kurczaka umyć, osuszyć i bez rozklepywania rozciąć wzdłuż , dzieląc na 6 części. Oprószyć z obu stron solą i pieprzem oraz słodką papryką.
2Naczynie żaroodporne posmarować olejem i ułożyć fileciki obok siebie.
3Por pokroić na półplasterki, marchew zetrzeć na tarce na grube wiórki. Na łyżce masła podsmażyć chwilę warzywa , doprawić odrobiną soli i pieprzu. Podlać ok. 0.5 szklanki wody i dusić do miękkości, aż woda odparuje.
4Na koniec do warzyw dodać musztardę Sarepską i starty ser, wymieszać.
5W miseczce połączyć śmietankę z przyprawą curry i zalać mięso. Na wierzchu ułożyć warzywa z serem i wstawić pod przykryciem do rozgrzanego piekarnika 200 stopni góra dół na ok 40 min. 10 min przed końcem pieczenia zdjąć przykrycie.
6Po upieczeniu posypać całość świeżym tymiankiem.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.