1Z kurczaka wykrój ostrym nożem korpus, tak żeby nie przeciąć skóry, zacznij od kupra, delikatnie nacinaj przy samych kościach między skórą, a kośćmi. Zostaw uda i skrzydełka (korpus możesz użyć do przygotowania rosołu, lub wywaru na zupę).
2Kuskus zalej wrzątkiem, odstaw na 5 minut.
3Cebule podsmaż na patelni z 1 łyżką masła, dodaj szpinak, duś razem 2-3 minuty.
4Szpinak dodaj do kaszy, dodaj drobno pokruszoną fetę, dopraw czosnkiem i pieprzem, wymieszaj.
5Kurczaka nadziej farszem, otwory zepnij patyczkami do szaszłyków, dodatkowo możesz zasznurować dratwą.
6Nafaszerowanego kurczaka natrzyj przyprawą I odstaw na 2 godziny, następnie polej roztopionym pozostałym masłem, piecz 45 minut w 175℃, zmniejsz temperaturę do 140℃ i piecz kolejne 45 minut.
7Podawaj bezpośrednio po upieczeniu.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.