2Mięso kroimy na niewielkie kawałki. Do miski wyciskamy sok z cytryny, dodajemy przyprawy. Po półgodzinie do mięsa dodajemy jogurt i przyprawę̨ Garam Masala, marynujemy jeszcze przynajmniej przez godzinę̨ w lodówce.
3Cebulę drobno kroimy, pomidory z puszki miksujemy na puree. W garnku podgrzewamy olej, podsmażamy na lekko złoty kolor cebulę, dodajemy przyprawy. Wrzucamy kawałki mięsa, mieszając smażymy, aż̇ mięso zmieni kolor, dodajemy resztę̨ marynat, masło oraz pomidory. Dusimy przez około 20 minut, aż mięso będzie miękkie, a sos gęsty.
4Podajemy z ugotowanym ryżem basmati.
5Sposób przygotowania soli z mango i curry:
6Składniki łączymy ze sobą i dokładnie mieszamy. Przechowujemy w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Taka sól znakomicie podkreśli smak zwykłego ryżu, sałatek, a nawet czekolady.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.