Ciasto korzenno-czekoladowe

Podkręć z nami tradycyjne brownie i przygotuj ciasto korzenno-czekoladowe, które w błyskawicznym tempie zniknie z patery. Za unikalny smak i aromat odpowiadać będą przyprawy takie jak anyż, cynamon czy gałka muszkatołowa. Na koniec połączysz aromatyczne korzenne ciasto z tru... Podkręć z nami tradycyjne brownie i przygotuj ciasto korzenno-czekoladowe, które w błyskawicznym tempie zniknie z patery. Za unikalny smak i aromat odpowiadać będą przyprawy takie jak anyż, cynamon czy gałka muszkatołowa. Na koniec połączysz aromatyczne korzenne ciasto z truskawkami zatopionymi w obłędnej czekoladowej polewie ze szczyptą ostrego chili. Mniam! Czytaj więcej Czytaj mniej
21
LICZBA SKŁADNIKÓW

Liczba porcji: 4

Składniki

  • 125 g masła w temperaturze pokojowej
  • 90 g cukru deserowego
  • 125 g uprażonych orzechów laskowych
  • 2 jajka
  • 40 g miodu w temperaturze pokojowej
  • 50 g mąki
  • 5 g proszku do pieczenia
  • 1 gwiazdka Anyż gwiazdki
  • pół łyżeczki Kolendra w torebce
  • pół łyżeczki Gałka muszkatołowa
  • 2 szczypty Cynamon mielony w torebce
  • 40 g gorzkiej czekolady
  • masło do wysmarowania keksówki
  • mąka do obsypania keksówki
  • świeże owoce do podania
  • Sos:
  • 120-150 g gorzkiej, pokruszonej czekolady
  • 20 g masła
  • 100 ml mleka
  • 30 g cukru deserowego
  • szczypta Chili w torebce
  • 1 łyżka śmietany

INFORMACJE ŻYWIENIOWE

(Na porcję)

Informacje o wartościach odżywczych wkrótce

Powiązane przepisy