1Musztardę, 2 łyżki oleju sezamowego, miód i sok z limonki dokładnie wymieszaj w misce.
2Dodaj pokrojone w grubą kostkę (1,5 cm) tofu, wymieszaj, odstaw na 1 godz. do lodówki.
3W międzyczasie we wrzątku zblanszuj „różyczki” brokuła.
4Na dużej patelni rozgrzej olej, podsmaż tofu na złoty kolor, zdejmij z patelni.
5Na tę samą patelnię włóż marchew i rzepę, smaż chwilę. Dodaj brokuły, tofu, dokładnie wymieszaj, dodaj pokruszone papryczki piri piri, dopraw solą i pieprzem. Przed podaniem posyp szczypiorem i sezamem.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.