Makaron z sosem pomidorowym z warzywami w wersji wegańskiej według przepisu Natalii Kusiak

15MIN
Czas przygotowania
30MIN
Czas gotowania
15
LICZBA SKŁADNIKÓW

Liczba porcji: 4

Składniki

  • 1 duża cebula
  • 1 średnia, czerwona papryka
  • 3 łyżki oliwy
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 średni bakłażan
  • 1 puszka całych pomidorów
  • 100 ml wysokiej jakości czerwonego wina
  • 1 butelka wegańskiego wina
  • 2 łyżki Oregano w słoiczku
  • 1 łyżka Bazylia w torebce
  • 1 łyżeczka brązowego cukru
  • 3 łyżeczki płatków drożdżowych (zamiast parmezanu)
  • 400 g makaronu tagliatelle lub spaghetti
  • Sól morska
  • Pieprz czarny mielony w torebce

INFORMACJE ŻYWIENIOWE

(Na porcję)

Informacje o wartościach odżywczych wkrótce

Powiązane przepisy