Składniki
8 porcji
Porcje
-
Grillowany ser paneer:
-
1/2
szklanki
jogurtu naturalnego
-
1
łyżka
soku z cytryny
-
2
łyżeczki
przyprawy Garam Masala
-
1
łyżeczka
Sól morska
-
1/2
łyżeczki
Czosnek granulowany w torebce
-
1/2
łyżeczki
Imbir mielony
-
1
opakowanie (350 lub 400 g) sera Paneer
-
Chutney z mango i pomidora:
-
1/2
nasion kminu rzymskiego
-
4
średnie pomidory śliwkowe, pokrojone (2 szklanki)
-
1
średnie dojrzałe mango, pokrojone w kostki wielkości ok. 1 cm.
-
1/2
szklanki
posiekanej cebuli
-
1/3
szklanki
posiekanej świeżej kolendry
-
2
łyżeczki
syropu z agawy
-
1/2
łyżeczki
Cynamon mielony w torebce
-
1/4
łyżeczki
Sól morska
-
Winegret z curry:
-
1/4
szklanki
oliwy z oliwek
-
2
łyżki
białego octu balsamicznego
-
2
łyżki
Musztarda delikatesowa
-
1/2
łyżeczki
Curry indyjskie
-
1/4
łyżeczki
Czosnek granulowany w torebce