Grillowany ser Paneer z chutney z mango i pomidora i sosem winegret z curry

23
Składniki

Składniki 8 porcji Porcje

  • Step 1
  • Grillowany ser paneer:
  • 1/2 szklanki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 2 łyżeczki przyprawy Garam Masala
  • 1 łyżeczka Sol morska
  • 1/2 łyżeczki Czosnek granulowany w torebce
  • 1/2 łyżeczki Imbir mielony
  • 1 opakowanie (350 lub 400 g) sera Paneer
  • Chutney z mango i pomidora:
  • 1/2 nasion kminu rzymskiego
  • 4 średnie pomidory śliwkowe, pokrojone (2 szklanki)
  • 1 średnie dojrzałe mango, pokrojone w kostki wielkości ok. 1 cm.
  • 1/2 szklanki posiekanej cebuli
  • 1/3 szklanki posiekanej świeżej kolendry
  • 2 łyżeczki syropu z agawy
  • 1/2 łyżeczki Cynamon mielony w torebce
  • 1/4 łyżeczki Sol morska
  • Winegret z curry:
  • 1/4 szklanki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki białego octu balsamicznego
  • 2 łyżki Musztarda delikatesowa
  • 1/2 łyżeczki Curry indyjskie
  • 1/4 łyżeczki Czosnek granulowany w torebce

INFORMACJE ŻYWIENIOWE

(Na porcję)

Informacje o wartościach odżywczych wkrótce

Powiązane przepisy

Value cannot be null. Parameter name: input