Empanady z krewetkami i serem queso fresco z sosem z zapiekanej miechunki pomidorowej

15
LICZBA SKŁADNIKÓW

Liczba porcji: 20

Składniki

  • Step 1
  • 225 g miechunki, dokładnie umytej i z usuniętą papierową skórką
  • 3 papryczki chili serrano z usuniętymi nasionami
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżeczki oliwy z oliwek
  • 115 g sera śmietankowego (1/2 opakowania)
  • 1 szklanka postrzępionego sera queso fresco, oddzielnie
  • 3 cebulki dymki, pokrojone na plasterki
  • 3 łyżki grubo posiekanej świeżej kolendry
  • 3 łyżki drobno posiekanych papryczek chili fresno z usuniętymi nasionami, oddzielnie
  • 1/2 łyżeczki Sól morska
  • 225 g średniej wielkości krewetek, obranych, odżyłowanych i drobno pokrojonych
  • 1/2 szklanki szklanki drobno posiekanych migdałów Marcona, oddzielnie
  • 1 łyżeczka mielonego kminu rzymskiego
  • 1/2 łyżeczki Chili w torebce
  • 2 opakowania (400 g każde) gotowego spodu z kruchego ciasta (4 płaty)

INFORMACJE ŻYWIENIOWE

(Na porcję)

Informacje o wartościach odżywczych wkrótce

Powiązane przepisy