Składniki
20 porcji (po 1 empanadzie)
Porcje
-
225
g
miechunki, dokładnie umytej i z usuniętą papierową skórką
-
3
papryczki chili serrano z usuniętymi nasionami
-
3
ząbki
czosnku
-
2
łyżeczki
oliwy z oliwek
-
115
g
sera śmietankowego (1/2 opakowania)
-
1
szklanka
postrzępionego sera queso fresco, oddzielnie
-
3
cebulki dymki, pokrojone na plasterki
-
3
łyżki
grubo posiekanej świeżej kolendry
-
3
łyżki
drobno posiekanych papryczek chili fresno z usuniętymi nasionami, oddzielnie
-
1/2
łyżeczki
Sól morska
-
225
g
średniej wielkości krewetek, obranych, odżyłowanych i drobno pokrojonych
-
1/2
szklanki
szklanki drobno posiekanych migdałów Marcona, oddzielnie
-
1
łyżeczka
mielonego kminu rzymskiego
-
1/2
łyżeczki
Chili w torebce
-
2
opakowania
(400 g każde) gotowego spodu z kruchego ciasta (4 płaty)