Jogurtowe ciasto na zimno

Składniki
Porcja dla: 8 szt.
Sposób przygotowania
25 min Czas przygotowania 3 min Czas gotowania
25 min Czas przygotowania
3 min Czas gotowania
  • 1. Mleko wlej do rondelka, dodaj cukier, żelatynę, doprowadź do wrzenia mieszając, wystudź, dodaj jogurt, aromat z wanilii, wymieszaj.

  • 2. Pomarańcze pokrój na półplastry, mango w gruba kostkę ,truskawki i winogrona na pół.

  • 3. Dno tortownicy wyłóż papierem do pieczenia.

  • 4. 1/2 owoców wyłóż dno i boki tortownicy, pozostałe dodaj do masy i ostrożnie wlej do tortownicy, delikatnie ubij o blat, odstaw do lodówki na 2-3 godziny.

  • 5. Ciasto wyjmij z tortownicy, odwróć tak żeby widoczne owoce były na górze.

  • 6. Bezpośrednio przed podaniem każdą porcje udekoruj posypką dekoracyjną.

  • Sprzęt do przygotowania: rondelek, trzepaczka, waga kuchenna, miarka do płynów, papier do pieczenia, okragła tortownica o średnicy 15-18 cm., lodówka.

Porady Gotowanie

do przygorowania ciasta możesz użyć innych ulubionych owoców np. borówek, malin, brzoskwiń.