Ciasteczka z czekoladą

Składniki
Porcja dla: 25 szt.
Sposób przygotowania
30 min Czas przygotowania 20 min Czas gotowania
30 min Czas przygotowania
20 min Czas gotowania
  • 1. Jaja utrzyj z cukrem i cukrem wanilinowym, dodaj olej, dokładnie wymieszaj.

  • 2. Dodaj skórkę z pomarańczy, czekoladę, ponownie wymieszaj, następnie dodaj mąkę, proszek do pieczenia, szyptę soli, dokładnie wyrób.

  • 3. Z ciasta formuj kulki około 40 g każda, następnie spłaszcz je tak żeby powstały okrągłe ciasteczka.

  • 4. Ułóż je na blaszcze wyłożonej papierem do pieczenia.

  • 5. Piecz 20 minut w temperaturze 170 ℃.

  • Sprzęt do przygotowania: Miska, mikser/trzepaczka, blacha do pieczenia, papier do pieczenia, piekarnik, waga kuchenna, miarka do płynów.

Porady Gotowanie

Ciasteczka możesz umieścić na 2 dni w szczelnie zamknietym pojemniku z 3 cząstkami pomarańczy, zrobią się miękie i będą miały wspaniały zapach.