Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Policzki wołowe w asyście wołowych ogonów

Przepis zaprezentowany w programie Top Chef.

Składniki
Sposób przygotowania
  • Ogony i policzki przesmażamy delikatnie na gęsim smalcu, dodajemy pokrojoną cebule i przyprawy.

  • Po 10 min dodajemy włoszczyznę, otartą skórkę z cytryny i pomarańczy, oraz wyciśnięty sok z pomarańczy.

  • Kiedy wszystko lekko się blanszuje, dodajemy ostre papryczki, czerwone wino i mieszamy.

  • Po 20 min dolewamy wywar, sok pomidorowy i dusimy ok 1,5 godziny.

  • Pod sam koniec danie doprawiamy solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny.

Oceny i komentarze: 0