Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »

Zapiekanka z ziemniakami i mięsem mielonym

Składniki
Sposób przygotowania
  • Ziemniaki gotować w mundurkach przez ok. 15 min, 4 jaja ugotować na twardo, wszystko obrać i pokroić w plasterki, papryki pokroić w paski.

  • Mięso doprawić przyprawą do mięsa mielonego, dodać wyciśnięty czosnek i paski papryki, przesmażyć na patelni ok. 2-4 minuty.

  • Naczynie żaroodporne natłuścić i układać na przemian; plastry ziemniaków – posypywane przyprawą do dań z ziemniaków, mięso oraz plastry gotowanych jaj.

  • Wierzchnia warstwa powinna składać się z ziemniaków.

  • Śmietanę wymieszać z pozostałymi jajami dodać 1 łyżeczkę przyprawy do dań z ziemniaków, polać ziemniaki, następnie posypać tartą bułką.

  • Wszystko zapiekać w rozgrzanym do 200 stopni piekarniku przez ok. 40 minut.

  • Na 10 minut przed końcem posypać tartym serem.

Oceny i komentarze: 0