Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Smażony ryż czosnkowy z wołowiną

Składniki
Porcja dla: 4 osób
Sposób przygotowania
  • W rondlu rozgrzać masło, dodać drobno posiekaną cebulę, mielone mięso oraz czosnek kolorowy.

  • Wszystko podsmażyć, cały czas mieszając.

  • Dodać ryż i nie przerywając mieszania, smażyć dalsze 5 minut.

  • Posolić do smaku.

  • Całość przełożyć do miski.

  • Na rozgrzanym oleju, z roztrzepanego jajka, usmażyć cienki “naleśnik”, ostudzić go i pokroić w cienkie paski.

  • Smażony ryż udekorować paskami “naleśnika”.

Oceny i komentarze: 0