Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
Składniki
Porcja dla: 4-6 osób
Sposób przygotowania
  • Mięso pokroić na małe kawałki i obsmażyć na mocno rozgrzanym oleju.

  • Dodać pokrojone w kostkę cebule i marchew.

  • Wlać 1/2 szklanki wody, dodać paprykę, natkę, 1 łyżeczkę soli i doprowadzić do wrzenia.

  • Umyty i uprzednio namoczony w ciepłej wodzie ryż odcedzić, dodać do mięsa.

  • Ubity wierzch ryżu ostrożnie zalać wodą, nie naruszając powierzchni.

  • Ryż powinien być 0,5 - 1 cm pod wodą.

  • Szczelnie przykryć garnek i gotować wszystko kilka minut.

  • Kiedy ryż wchłonie wodę, zrobić w kilku miejscach dziurki do dna garnka i wlać we wgłębienia 1 - 2 stołowe łyżki wrzątku.

  • Przykryć garnek i zostawić na 25-30 minut na bardzo małym ogniu.

Oceny i komentarze: 0