Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Spaghetti bolognese z tymiankiem i chili

Klasyczne spaghetti bolognese z tymiankiem i szczyptą słodkiej papryki dla uzyskania intensywnego smaku.

Składniki
Porcja dla: 4
Sposób przygotowania
  • Podgrzej oliwę na głębokiej patelni. Dodaj cebulę i zrumień.

  • Dodaj mieloną wołowinę i smaż przez 4-5 minut. Dorzuć paprykę słodką, tymianek, a następnie dodaj przecier pomidorowy. Duś przez kolejną minutę.

  • Dolej czerwone wino i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut, aż sos zredukuje się o połowę.

  • Dorzuć pomidory z puszki. Przykryj i duś na wolnym ogniu przez ok. 30 minut. Dopraw solą i pieprzem do smaku.

  • Ugotuj makaron tak, jak lubisz. Wymieszaj z sosem i podawaj gorące danie. Całość posyp tartym serem.

Oceny i komentarze: 0