Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Bigos myśliwski

Składniki
Sposób przygotowania
  • Z sarniny oraz podanych w nawiasie składników przygotować gulasz.

  • Następnie garnek z bigosem przykryć i wstawić do piekarnika.

  • Piec w ten sposób w temperaturze 200 stopni około 1 godziny.

  • Wołowinę i wieprzowinę pokroić w dużą kostkę.

  • Masło rozgrzać, pokrojoną cebule krótko podsmażyć z cząstkami jabłek.

  • Dodać grzyby i dusić je razem z cebulą i jabłkami 5 minut.

  • Dorzucić pokrojone w kostkę pomidory, poszatkowaną kapustę oraz kapustę kiszoną i dusić kilka minut.

  • W drugim garnku rozgrzać olej, obsmażyć wołowinę i wieprzowinę, wymieszać z pokrojoną w plasterki kiełbasą.

  • Dodać gulasz z sarny i wszystko wymieszać razem z kapustą.

  • Tłuszcz ze smażenia rozprowadzić winem i rosołem, wlać do garnka z mięsem i kapustą.

  • Dodać wszystkie przyprawy.

Oceny i komentarze: 0