0 0 0
Oceń

Kofty z jagnięciny z sałatką bulgur i miętowym jogurtem (video)

Kofty inspirowane Bliskim Wschodem podawane z sałatką bulgur.

Składniki
Porcja dla: 2
Sposób przygotowania
5 min Czas przygotowania 25 min Czas gotowania
5 min Czas przygotowania
25 min Czas gotowania
  • Bulgur umieść w rondelku, zalej wodą, dodaj 1 łyżeczkę przyprawy Bahatat Street Food. Gotuj pod przykryciem przez ok 15 min., odstaw do ostygnięcia.

  • W międzyczasie do mielonej jagnięciny dodaj pozostałą przyprawę, dokładnie wymieszaj. Następnie podziel na 6 równych części, uformuj owalne „kiełbaski”.

  • Rozgrzej patelnię i na średnim ogniu smaż kofty przez około 10 minut, obracając regularnie szczypcami. Pozwól „odpocząć” przez kilka minut.

  • Aby przygotować sałatkę, połącz w misce pszenicę Bulgur, natkę pietruszki, oliwę, ogórek i pomidory. Do jogurtu dodaj czosnek i miętę, wymieszaj.

  • Kofty serwuj z sałatką i jogurtem.

Oceny i komentarze: 0