45MIN
Czas przygotowania
45MIN
Czas gotowania
24
LICZBA SKŁADNIKÓW
Liczba porcji: 10
Składniki
- Bulion:
- 2/3 łyżeczki Chili kruszone w słoiczku
- 2 łyżeczki Papryka słodka w torebce
- 2 łyżeczki Kminek mielony w torebce
- 2 łyżeczki Oregano w torebce
- ½ łyżeczki Sól morska
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 cebula, drobno pokrojona
- 6 ząbków czosnku, drobno posiekanych
- 2 litr wywaru z kurczaka
- 2x400 g krojonych pomidorów z puszki
- sok z 1 limonki
- Dodatki:
- 2 świeże kolby kukurydzy (należy usunąć łupiny i pokroić w 5 grubych plastrów)
- 450 g piersi kurczaka bez skóry i kości, pokrojonych w bardzo cienkie paski
- 1 kolczoch, obrany i pokrojony w słupki
- Pasta z awokado:
- ½ awokado (obranego, bez pestki i posiekanego na grube kawałki)
- 200 ml kwaśnej śmietany
- sok z ½ limonki
- ¼ łyżeczki Sól morska
- ¼ łyżeczki Czosnek granulowany w torebce
- Do podania:
- ser Cotija lub Queso Fresco (pokruszony)
- awokado (pokrojone)
- świeża kolendra (posiekana)
- chrupiące paski tortilli lub chipsy z tortilli
- tortille pszenne lub kukurydziane (do maczania)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)Informacje o wartościach odżywczych wkrótce