0 0 0
image
Oceń

Hiszpańska zupa czosnkowa z boczkiem

Hiszpańska zupa czosnkowa z chlebem, jajkiem i boczkiem jest pożywna i łatwa do przygotowania. Jeśli zmarznięci wracacie z długiego spaceru, taka rozgrzewająca zupa błyskawicznie postawi wszystkich na nogi. Czosnek wzmacnia odporność i nadaje zupie wyrazisty smak. Przepis przygotował nasz szef kuchni w ramach programu "Kulinarnie mocni".

Składniki
Porcja dla: 4-6
Sposób przygotowania
10 min Czas przygotowania 20 min Czas gotowania
10 min Czas przygotowania
20 min Czas gotowania
  • Boczek podsmaż razem z posiekanym czosnkiem na oliwie.

  • Dodaj chleb, papryki, smaż razem ok 2 min., zalej bulionem, gotuj ok 15 min.

  • Dopraw solą i pieprzem. Na koniec wbij surowe jajka, wymieszaj. Przed podaniem dodaj natkę pietruszki.

Oceny i komentarze: 0