Azjatycki rosół Hot Pot z ostrym sosem chili

15MIN
Czas przygotowania
25MIN
Czas gotowania
17
LICZBA SKŁADNIKÓW

Liczba porcji: 10

Składniki

  • Bulion:
  • 2 łyżeczki oleju roślinnego
  • 1 duża cebula cukrowa (pokrojona w cienkie plasterki)
  • 2 litr bulionu wołowego
  • 1/4 szklanki czerwonej pasty curry
  • 2 łyżki sosu sojowego z obniżoną zawartością sodu
  • 1 łyżka brązowego cukru w wersji light
  • 1 łyżka Czosnek granulowany w torebce
  • 1 łyżeczka Imbir mielony
  • 2 łyżki soku z limonki
  • Ostry sos chili:
  • 1/2 szklanki sosu słodkiego chili
  • 3 łyżki soku z limonki
  • Dodatki:
  • ok. 500 g łaty wołowej (pokrojonej w cienkie plastry)
  • Do podania:
  • Makaron chiński (ugotowany)
    mieszanka grzybów (pokrojonych w plasterki)
    kapustka pak choi (grubo posiekana)
    kiełki z fasoli
    czerwona papryka (pokrojona w plasterki)
    chrupiący chiński makaron jajeczny

INFORMACJE ŻYWIENIOWE

(Na porcję)

Informacje o wartościach odżywczych wkrótce

Powiązane przepisy