Ziemniaczane gratin z białą kiełbasą

25MIN
Czas przygotowania
1H 30MIN
Czas gotowania
11
LICZBA SKŁADNIKÓW

Liczba porcji: 6

Składniki

  • 12 ziemniaków pokrojonych w bardzo cienkie plastry
  • 2.5 łyżki Przyprawa do dań z ziemniaków
  • 250 g białej kiełbasy parzonej (2 szt.) pokrojonej plastry
  • 300 ml śmietanki 30%
  • 100 g sera cheddar startego na tarce
  • Sos:
  • 250 ml kwaśnej śmietany
  • 3 rzodkiewki starte na grubej tarce
  • 3 łyżki posiekanego szczypioru z dymki
  • 1/2 łyżeczki Czosnek granulowany w torebce
  • Sól i pieprz do smaku

INFORMACJE ŻYWIENIOWE

(Na porcję)

Informacje o wartościach odżywczych wkrótce

Powiązane przepisy